CONCORDIA FOTOSKOLE

Concordia Fotocenter

Efter at vor fotoblad steg i oplag som der også flere billeder indsandt af læserne, uopfordret eller til en fotokonkurrence, men vi kunne langt fra præsentere alle indsendte billder i bladet, og det var ikke altid indsenderen kunne forstå, hvorfor ikke hans eller hendes billeder kom i betragtning, og hvis man ønskede en forklaring kunne kan henvnedes sig til læserredaktionen en aften om ugen telefonisk. Vi fik jo erfaring med at mange ikke vidste hvad et godt billede bestod af, komposetion, opbygning, indhold, beskæring o.s.v. Derfor besluttede vi os for at oprette en Fotoskole for begyndere, her satsede vi på interesserede fra området til aftenkurser og fra hele landet til weekend kurser fra fredag aften til søndag eftermiddag. Der var to studier, mørkekammerfaciliter for sort/hvid og farvebilleder. Et mødelokale, opholdsstue, køkkenfaciliteter og en stor sauna. Der var plads til 16 personer, ind mellem indlogerede vi også kursister eller modeller på Tolne Kro, eller lejede et sommerhus for uden det vi selv havde i Tversted. Der kom kursisteer fra hele landet, Sverige og Norge. I mere end 15 år hvde vi et samarbejde med Pressefotograf Skolen i Norge, de kom hver gang med et hold elever i 3-4 dage. Vi arrangerede også fotokurser i samarbejde med Kodak, Tetenal, Ilford. Weekend kurser var for alle interesserede, fritidsfotografer som Professionelle fotografer. Efter der havde været flere deltagere fra LEGO på kursus i Kvissel men også med på vor fotorejse til Lanzarote, havde vi et kursus af en varighed på en uge for hele deres informations afdeling.

Instruktører

Steen var arrangører og ham der stor for kurser, men benyttede sig af forskellige kapaciteter med hver deres speciale.

Leif Christensen,Silkeborg, Leif Nygaard, Esther Vohnsen, Bjarne Johannsen, Rene Hansen, Mogens von Haven, Jan van Steinwick, Ole Thrane mfl.

Skriv et svar